De corporatie van morgen

“De corporatie van morgen, financieel en maatschappelijk rendement in balans”.

10 december kwam het netwerk controllers bij elkaar in restaurant Soupalicious in Amsterdam.

We hebben een zeer boeiende bijeenkomst mogen beleven waarbij het zoeken naar de balans tussen financieel rendement en maatschappelijk rendement centraal stond.

Vidomes ons heeft meegenomen in hun zoektocht naar het in balans brengen tussen financieel en maatschappelijk rendement en de implementatie daarvan in hun organisatie. De presentatie werd gegeven door Ton van der Heijden, voorheen lid van ons netwerk, nu asset manager en Sandy van Marrewijk, social manager bij Vidomes. Het werd een leuke, interactieve sessie waarbij de prikkelende opmerkingen van Frank Kessel reacties losmaakten. Stelling van Frank is dat alle organisaties moeten aantonen wat hun bijdrage is aan de oplossing van maatschappelijke vraagstukken indien zij in de morgenwereld nog bestaansrecht willen genieten. Meer daarover is te vinden op www.morgenwereld.nu

Conclusie aan het eind van de middag was dat de corporatiesector een heel mooie sector is die het verschil kan maken bij de oplossing van maatschappelijke vraagstukken, waarbij het financieel rendement natuurlijk niet uit het oog wordt verloren. De corporatie van de toekomst is de corporatie van nu. Er gebeuren al heel veel goede dingen en corporaties hebben al heel veel gepresteerd. Dat mag wel wat meer voor het voetlicht worden gebracht. Die mooie verhalen mogen best meer naar buiten komen, publicatie daarvan helpt de sector haar trots weer terug te krijgen na jaren van negatieve berichtgeving. De corporatiesector is een sector om trots op te zijn !

Interesse in deelname aan ons netwerk? Neem dan contact met ons op.

Of kijk voor meer informatie over het netwerk op onze homepage

Plaats een reactie